Op deze pagina vindt u onder andere wie we zijn, wat we zingen en wie onze dirigent is.

  Wie zijn wij?

  We zijn een groep enthousiaste mannen die met elkaar mooie muziek wil maken. We komen uit diverse plaatsen waarbij Rhenen het middelpunt is. Onder ons zijn twintigers, dertigers, maar ook zestigers en zeventigers. Kortom, een gevarieerde groep waar u al gauw tussen past.

  Wat is ons doel?

  Ons zingen moet ten diepste zingen met ons hart zijn. Wij zingen tot eer van Hem, Die ons een stem geeft om te zingen. Onze bedoeling is om God te verhogen in ons lied (zoals vermeld in Psalm 146) en om door middel van onze zang Zijn Woord te verspreiden.

  Hoe willen wij zingen?

  Onze zang willen wij eerbiedig en mooi uitvoeren. Wij willen de kwaliteit van onze zang blijven ontwikkelen en maken daarom gebruik van de diensten van een professionele dirigent. Wij mogen genieten van muziekstukken die goed en mooi gezongen worden, maar wij zijn ook kritisch. Verbetering wordt altijd nagestreefd.

  Wat zingen wij?

  Bij de selectie van te zingen muziekstukken is Gods Woord leidraad, daarom maken psalmen en psalmbewerkingen een belangrijk deel uit van ons repertoire. 

  Wanneer zingen wij?

  Zie hiervoor de pagina repetities.

  Wie is onze dirigent?

  Joost van Belzen is onze dirigent. Hij is geboren in 1988 in het Zeeuwse dorp Krabbendijke. Al snel bleek dat Joost een grote liefde had voor het orgel. Op 7-jarige leeftijd ontving hij dan ook zijn eerste orgellessen van Cees van der Hart. Snel daarna werkte hij mee aan concerten. Op 12-jarige leeftijd werd Joost tot kerkorganist benoemd in Kruiningen.

  Joost studeerde aan de Schumann Akademie in Utrecht. Tegenwoordig studeert hij aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten. Daarnaast is hij op dit moment enthousiast dirigent van verschillende koren.

  www.joostvanbelzen.nl 

  Concertagenda

  Onze uitvoeringen in 2024:

  • 26 oktober - Rhenen
  • 27 december - Rotterdam 

  Interesse?

  Wilt u graag lid worden van Mannenkoor SDG?

  Klik dan op AANMELDFORMULIER om een formulier aan te vragen en direct wat meer informatie te krijgen. 

   

  © 2018 Mannenkoor SDG. All Rights Reserved. Ontwikkeling: Van der Leer IT